Over Mij

Van Ut Patje is Patrick Heijmans, 55 jaar, getrouwd en samen hebben wij een dochter van 22 jaar.

Na jaren in een verzorgingshuis te hebben gewerkt als kok heb ik de overstap gemaakt naar het werken in de keuken van een groentezaak. Na enkele jaren kwam ik erachter dat ik de omgang en het contact met de bewoners wel heel erg miste. Toen ik de mogelijkheid kreeg te gaan werken als kok in een kleinschalige setting voor mensen met dementie heb ik deze met beide handen aangegrepen. Sinds een aantal jaren ben ik hier werkzaam als service medewerker, waar ik leuk afwisselend werk mag verrichten.

Ik ben iemand die graag bezig is, of het nu is op het werk, in de tuin, de schuur of het huis. In mijn vrije tijd klus ik graag en ben het liefst bezig met hout. Zo heb ik naast mijn eigen kippen- en konijnenren met binnenhok onder meer steigerhouten tuinmeubels en een keukentafel met bank ontworpen en gebouwd.

Door de liefde voor hout en de doelgroep waarmee ik werk ontstond de wens iets voor hen te ontwerpen waar zij enerzijds van konden genieten en wat anderzijds kon aanzetten tot activering en iets te ondernemen in een beschutte omgeving. Onze bewoners verblijven graag in de tuin en het liefst beschut op warme dagen maar zijn veelal minder mobiel. Zo ontstond het idee voor de verrijdbare schutting met minituintje. De eerste schutting kreeg direct een mooi plekje en de aanvragen voor andere locaties stroomden daarna ras binnen. Al snel bleek dat ook buiten de organisatie interesse was voor mijn ontwerp. Later kwam de vraag naar een boter, kaas & eieren spel voor buiten, welke ik ook maak.

Wat begon als een eenmalig ontwerp voor de doelgroep waar ik als service medewerker voor werk is nu bereikbaar voor iedereen.